keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

I'm back!

Täällä taas. Talven ajan oli kiva olla töissä, oli joka päivä mielekästä tekemistä. Tein työni tunnollisesti ja hyvin, sain kehuja ja työkaveritkin kovasti toivoivat että olisin saanut jatkaa. Vaikka kuinka yritin olla optimistinen ja ajatella positiivisesti, että rekrykoulutuksen jälkeen olisin saanut työsopimuksenkin, niin taas piti pettyä. Työnantajan tarve oli loppujen lopuksi vain projektiluontoinen ja tällä rekrykoulutuksella saatiin pätevä tekijä edullisesti. Ei voi mitään, uutta matoa koukkuun.

Vaikka pakko on kyllä myöntää, että vaikka työttömyys onkin jo sinänsä tuttu olotila, eikä enää tässä vaiheessa niin suuri kriisi, kuin mitä se oli joskus työttömyysurani alkuvaiheissa, koin pienimuotoisen toivottomuus-vittuuntumis-haistakaapaskakokovaltiovalta -kriisin. Siis että taas meni pieleen. Taaskaan en saanut töitä. Taas joutuu loputtomaan hakemusruljanssiin. Taas minua käytettiin hyväksi. Taas olin liian sinisilmäinen ja nenästä vedettävä. Taas pitää selitellä sukulaisille ja kavereille, että työt loppuivat. Taas minä. Taas ja taas ja taas. Taas. Prkl.

Tein taas päivitetyn version CV-nettiin. Sieltä on tullut kaksi kertaa sähköpostia jonkin amerikkalaisvalmisteisen sähkölaitteen myyntityöstä. (Pölynimuri?) Kerran on myös soitettu erään pölynimurivalmistajan edustajan toimesta, josko myyntiedustajan työt kiinnostaisivat. Ihan huvin ja urheilun vuoksi sovin haastatteluajan, vaikka en todellakaan ole kiinnostunut pölynimuri kainalossa ovelta ovelle ravaamisesta. Halusin lähinnä vain jotakin ohjelmaa työttömän arkeen ja edes jotain treenikokemusta työhaastattelussa olemisesta. Niitä kun ei ihan ruuhkaksi asti ole ollut. Ilmeisesti olen kiinnostava henkilö pölynimurikauppiaiden mielestä. Onhan sekin kai jotakin..

Työhakemusten väsäämistä. CV:n päivittämistä. Työpaikkailmoitusten selaamista. Sitähän se arki taas on.

9 kommenttia:

  1. Tervetuloa takaisin! Työttömäksi palaaminen on ikävää, mutta kiva, että olet päivittänyt blogiasi pitkästä aikaa.

    Luulin pölynimurien kaupustelun ovelta ovelle jääneen jo jonnekin 1970-luvulle. Eikö se perustu lähinnä ylihintaisuuteen ja puoliväkisin mummoille myymiseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On kyllä ikävää. Nyt jostakin syystä kirpaisee ihan kunnolla ja joka puolella tuntuu tulevan entistä enemmän sen tyyppistä viestiä että työttömyys on ihmisen oma syy, laiskuutta ja saamattomuutta se vain on. No, kai se siitä.

      Kyllä pölynimurikauppiaat näyttävät olevan ihan voimissaan, kumma kyllä..

      Poista
    2. Kyseessä lienee surullisenkuuluisan Kirby-imurin myynti? En itse voisi myydä kenellekään hyvällä omatunnolla mitään 4000 euron hintaista imuria, kun marketista saa toimivan imurin satasella.

      Poista
    3. Kyseessä oli Lux imuri, näitä taitaa olla useampiakin firmoja. Tuossa työssä pitäisi varmaankin olla aika kovapäinen, eikä miettiä mitään muuta kuin omalle tilille kilahtelevia euroja..

      Poista
  2. Olen pahoillani puolestasi. Termi rekrytointikoulutus tuosta oli vähintäänkin harhaanjohtava. Käsittääkseni tuohon työrupeamaasi ei sisältynyt rekrytointia eikä koulutusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi tuohon kuului sentään jonkin verran koulutusta, sillä mukana olleen koulutusfirman puolesta oli koulutuspäiviä. Mukana ollut työpaikka sen sijaan vain poimi rusinat pullasta, eli sai edullisen, ammattitaitoisen ja tehokkaan työntekijän tarvitsemalleen ajanjaksolle. On varmaan ihan hyviäkin kokemuksia rekrykoulutuksista, mutta kehotan miettimään tarkasti minkä yrityksen kanssa sopimuksen tekee - onko heillä ihan aikuisten oikeasti myös tarkoitus ja tarve palkata uusi työntekijä jatkoa ajatellen. Tätä vähän epäilin jo alussa sen minun työnantajani kohdalla ja ikävä kyllä aavisteluni osuivat oikeaan.

      Poista
  3. Ihan mielenkiinnnosta kyselen että minkäalan rekrykoulutus? Tarvittiinko jo esim. alan koulutusta tai työkokemusta, oliko toimistohommaa vai mitä työtä noin suunnilleen? Luuletko että oppimastasi on hyötyä tulevaisuudessa vai onko tuo firma missä olit ainoa lähimaillakaan joka toimii samalla alalla?

    Täälläpäin on ollut lähinnä tehtaisiin rekrykoulutuksia niin ihan mielenkiinnosta tosiaan kysylen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse koulutus ei ollut kovin tiukasti minkään tietyn alan, vaan siihen pääsi osallistumaan hyvinkin erilaisilla taustoilla. Työpaikat sitten valikoituivat jokaisen henkilökohtaisen taustan ja ammattitaidon mukaisesti.

      Vaatimuksena oli oman alan osaamista ja kokemusta edes jollakin tavalla. Oma työmaani koostui mm. erilaisista toimistoalan, myynnin ja markkinoinnin tehtävistä. Ihan samanlaista ja samanlaisella idealla pyörivää yritystä ei lähellä ole, mutta toki vastaavia tehtäviä ja työtapoja voi käyttää muuallakin.

      Nuo tehtaiden rekrykoulutukset lienevät siinä mielessä erilaisia, että ymmärtääkseni niissä kaikki osallistujat ovat työllistymässä siihen samaan työpaikkaan, joten koulutuskin pystytään muokkaamaan paremmin isommalle joukolle sopivaksi. (Ja työllistyminenkin lienee varmempaa.) Tai näin olen ymmärtänyt.

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta! Toivottavasti työkkäri ei lähiaikoina (lähivuosina) päästä tuonne samaan paikkaan ketään "rekrykoulutukseen". Tsemppiä jatkoon!

      Poista

Olet sitten kohtalotoveri, onnellisesti työelämässä tai jotain muuta - osallistu ihmeessä keskusteluun!