maanantai 18. joulukuuta 2017

Jouluviikolla on työpaikkatoiveita ilmassa!

Eräästä työpaikasta tuli väliaikatietoa, ovat soittaneet suosittelijalleni ja tekevät päätöksiä ennen joulua. Sinne otetaan samalla kertaa useampia uusia työntekijöitä vakituiseen ja kokoaikaiseen työsuhteeseen. Jos minut valitaan mukaan, työ alkaa heti tammikuussa. Nyt vain peukkuja pystyyn, työpaikka olisi ihan paras joululahja!

Hain myös erääseen rekrykoulutukseen, joka alkaisi noin kuukauden kuluttua. Kyseessä on siis noin puolen vuoden mittainen sopimus, jonka aikana työskennellään jossakin yrityksessä (työttömyyskorvauksella jonka muutenkin saisi, lisättynä 9€ päivärahalla ja mahdollisesti muillakin pienillä lisäkorvauksilla) ja käydään koulutuspäivillä. Aiemmasta rekrykoulutuksesta jäi vähän kurja fiilis, kun koulutusjakson jälkeen työsuhdetta ei sitten solmittukaan yhteistyöyrityksen kanssa. Tuumailin kuitenkin, että hommahan riippuu siitä, minkälaisesta yrityksestä on kyse ja että onko heillä ihan oikea tarve saada vakituinen työntekijä, vai ainoastaan edullinen määräaikainen tekijä. Onhan tuossa hyvänä etuna se, että töitä voi hakea rekrykoulutuksen aikanakin ja jos töitä sattuisi saamaan, on oikeus keskeyttää koulutus ja mennä töihin. Voi myös kertoa tilanteesta yhteistyöyrityksessä ja tiedustella, olisiko heillä halukkuutta palkata sinne töihin, ennemmin kuin päästää hyväksi todettua työntekjää muualle. Yhteistyöyrityksille kyllä on kerrottu siitä, että koulutukseen osallistujalla on oikeus mennä muuallekin töhin kesken kaiken, jos töitä sattuisi saamaan, joten yllätyksenä se ei tulisi.

Naputtelin taas uusiakin työhakemuksia. Yritän pysyä positiivisena ja ajatella iloisia ajatuksia!


Päivitys 21.12.2017 klo 12.40

Torstai, yli puolenpäivän jo.. Ihan hirveän stressaavaa tämä odottaminen! Loppuviikkoa kohden mennessä en oikein osaa keskittyä mihinkään, koko ajan ajatukset ovat siinä mahdollisessa uudessa työssä, josta luvattiin tehdä päätöksiä tällä viikolla. Se on kumminkin niin iso asia elämässä, että saa vakituisen työpaikan, että tietoa siitä odottaa kuin kuuta nousevaa. Ja kun ovat kerran soittaneet suosittelijallenikin, niin luultavasti pitävät minua ihan varteenotettavana ehdokkaana. Toivon ja toivon ja toivon ja toivon ja..

2 kommenttia:

  1. ”Eduskunnan 19.12.2017 hyväksymä HE 124/2017 vp on laki joka rankaisee kansalaista asioista jotka eivät ole hänen päätettävissään. Sellainen laki on absurdia, minkä takia se ei ole täytäntöönpanokelpoinen, joten HE 124/2017 vp:n tulee kumota välittömästi.”

    https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730

    VastaaPoista
  2. Allekirjoitin tuon aloitteen joulunpyhinä, ennen kuin se vaadittava 50000 nimeä oli kasassa. Siitä muodostuikin mahtava mielenilmaus nykyistä kyykyttämispolitiikkaa vastaan. Ideana aktivoiminen on ok, mutta se on väärin että jos aktivoitumisesta huolimatta ei saa töitä tai muuta työttömyyskorvaukseen oikeuttavaa aktivointipaikkaa, niin siitä rankaistaan. Ja miten hoidetaan esimerkiksi pienten lasten yhtäkkinen päivähoito, jos vanhempi saakin yllättäen muutaman päivän mittaisen työpätkän. Puhumattakaan monista muista byrokratian koukerosta..

    VastaaPoista

Olet sitten kohtalotoveri, onnellisesti työelämässä tai jotain muuta - osallistu ihmeessä keskusteluun!