tiistai 1. maaliskuuta 2016

Ihmettelyä TE-toimiston toiminnasta

Onkohan monikin saanut töitä TE-palveluiden CV-netin kautta? Itse suhtaudun palveluun epäilevästi. Omaa ilmoitustani on käyty katsomassa korkeintaan pari, kolme kertaa sinä aikana, minkä se on kerrallaan voimassa. Käyttävätköhän työnantajat sitä ja jos käyttävät, minkä verran? Ja minkä alojen työnantajat? Luetaankohan niitä CV-netin ilmoituksia edes TE-toimiston virkailijoiden toimesta? Vaikuttaa kyllä aika tehottomalta järjestelmältä, ainakin näin työttömän näkökannalta katsottuna.

Käytetäänköhän TE-toimistoissa yleensäkään aikaa siihen, että ihan oikeasti yritettäisiin löytää heidän kortistoissaan oleville työttömille työnhakijoille ihan aidon oikeasti töitä? Aikaisempaa kokemusta ja koulutusta vastaavaa työtä - tai yleensäkään jotakin sopivaa työtä. Hieman ihmetyttää tämä touhu. Onko maassa nyt niin paljon työttömiä, etteivät virkailijat ehdi tehdä töitään? Vai kuuluuko heidän työhönsä ylipäätänsäkään se, että he auttaisivat työttömiä löytämään itselleen sopivan työpaikan? Mitäpä jos he ovatkin vain valtion varojen kirstunvartijoita, joiden pääasiallinen tehtävä on saada kortistoista mahdollisimman paljon ihmisiä jonkin syyn verukkeella karenssiin. Minulle on tullut parikin kertaa sellainen työtarjous, johon ei ole jätetty riittävästi aikaa hakea kyseistä työtä. Toisella kerralla sain tiedon tarjouksesta kirjeellä päivää ennen hakuajan päättymistä (ja ehdin juuri ja juuri hakea työtä ajoissa) ja toisella kerralla tieto tuli seuraavana päivänä hakuajan päättymisestä. Tai itse asiassa huomasin asian itse nettisivuilta, kun asioin TE-toimiston sivuille rekisteröityneenä. Paikka oli määrätty haettavaksi vain päivää ennen hakuajan päättymistä. Tietenkään en ollut ehtinyt hakea työtä määräajan puitteissa ja jouduin tekemään selvityksiä. Onneksi sain asiat selvitettyä, eikä karenssia tullut, vaikka heti kättelyssä uhkasivatkin ansiosidonnaisen päivärahani maksun katkaisemisella, vaikka en ollut tehnyt mitään väärää.

Tällaista tämä on.. ihmettelyä ja kummastelua. TE-toimisto tuntuu tunteettomalta tuulimyllyltä, joka jauhaa myllynkiviensä välissä työttömien massaa. Sieltä pitäisi sitten vahvimpien taistella itsensä läpi jotakuinkin ehjin nahoin.

8 kommenttia:

  1. Kiva löytää kohtalotoveri - tai siis no, kiva ja kiva =). Töissähän meistä työttömistä kai suurin osa haluaisi olla. Mukava joka tapauksessa saada vertaistukea! Sait minusta blogisi vakilukijan. Tiukassa ovat työpaikat nykyään ja työttömien syyllistäminen tai heidän olosuhteidensa tiukentaminen ei todellakaan tule luomaan tähän maahan yhtään uutta työpaikkaa. Tosin ei varmaan ole valtaapitävillä tarkoituskaan.

    VastaaPoista
  2. Juu, kiva ja kiva, mutta vertaistuki on aina pop. :) Niinpä, ei syyllistäminen auta yhtään. Suomi on varmasti täynnä työttömiä, jotka kiljuen menisivät töihin, jos vain jostakin sellaisen saisivat.

    Tosi mukavaa että löysit tänne ajatusteni sekaan, tervetuloa!

    VastaaPoista
  3. Omaa CV:täni katsottiin CV-netissä tasan 0 kertaa. TE-toimistojen tavoitteena ei tosiaankaan ole työpaikan löytäminen kenellekään, juuri siksi nimi muutettiin työvoimatoimistosta TE-toimistoksi. Työvoimatoimistojen aikaan vielä yritettiin löytää töitä työttömille, mutta nykyisin karenssien määrääminen ja työttömien kyykyttäminen on päätavoite.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hammaslääkärissä nolla on hyvä, ja poliisin puhalluskokeessa, mutta työllisyyttä edistämään tarkoitetussa palvelussa nolla ei ole yhtään hyvä. Sitä samaa lukemaa se on minullekin näyttänyt useamman kerran. Joskus harvoin se pari kolme katselukertaa on siellä ollut.

      Poista
  4. Tätä nykyä minä tulkitsen että nuo kirjamet T ja E tulevat sanoista Työllistymisen Esto.

    VastaaPoista
  5. Minulla saldona 4 lukukertaa 13 vuoden aikana, joten uskaltaisin sanoa kyseessä olevan aika turha palvelu...

    VastaaPoista

Olet sitten kohtalotoveri, onnellisesti työelämässä tai jotain muuta - osallistu ihmeessä keskusteluun!