perjantai 11. maaliskuuta 2016

Työvoimakoulutukseen en päässyt, ainakaan tällä kerralla

Hyppäsipä sydän kurkkuun, kun sähköpostiin tuli ilmoitus että olen saanut postia Netpostiin, lähettäjä: Alueen X Työ- ja elinkeinotoimisto. Mitäs nyt?! Helpotus (ja samalla pettymys) oli suuri, kun kyseessä olikin "vain" ilmoitus siitä ettei minua ole valittu hakemaani työvoimakoulutukseen. Sopivia hakijoita oli ollut liian paljon, enkä ilmeisestikään ollut siinä sopivimpien joukossa. Hetken kyllä säikähdin kovastikin, kun pelästyin että syystä tai toisesta TE-toimisto on pamauttanut karenssia, tai jotain muuta yhtä hauskaa. Kyllähän se jostakin kertoo, kun ensireaktio TE-toimiston yhteydenottoon nostattaa niskakarvat pystyyn. Eipä siitä suunnasta yleensä kysellä hyväntahtoisesti että miten menee, miten voisimme auttaa sinua löytämään töitä, pärjääthän varmasti?

Pettymys oli kyllä taas kerran suuri, kun en päässyt tähänkään koulutukseen. Sen avulla olisi ollut mahdollisuus päästä koulutuksen jälkeen suoraan töihinkin. Alakin olisi ollut mielenkiintoinen ja jopa sivunnut hieman sitä mitä olen joskus vähän aikaa tehnytkin. Mutta ei sitten. On minulla vielä toinenkin työvoimakoulutushakemus vetämässä, joten toivottavasti on parempi onni sen kanssa. Pitääpä taas katsoa mitä koulutuksia on tarjolla, jos vaikka olisi tullut tarjolle joku uusi oljenkorsi, johon voisin tarttua.

2 kommenttia:

  1. Jos kyseessä oli sellainen koulutus, että sen jälkeen olisi melko varma työpaikka tiedossa, on hakijoita ollut varmaan hurja määrä. Itsekin olen muutamaan rekrykoulutukseen yrittänyt ängetä, mutta aivan turhaan. Osallistuin ihan tavalliseen työvoimakoulutukseen viime keväänä, mutta siitä ei ollut työllistymisen kannalta mitään hyötyä. Koulutuksiin kuuluu yleensä palkaton työharjoittelu ja harjoittelupaikan löytäminen voi olla kiven alla varsinkin keväällä, kun korkeakouluopiskelijat myös hakevat harjoittelupaikkoja. Itse lähetin parisenkymmentä hakemusta ja suurimpaan osaan ei vastattu mitään. Että niin hyvät käytöstavat ovat työnantajilla nykyään. Kiire saattaa toki olla, ymmärränhän minä sen, mutta kyllä muutaman sanan sähköpostin ehtii aina kirjoittamaan: kiitos, mutta ei kiitos. Lopulta koulutuksen vetäjä sai kaupattua minut tuttavallensa harjoitteluun. Naurettavaa ja nöyryyttävää. Itse koulutusta en voi kuitenkaan moittia, sillä opetus oli laadukasta ja muut osallistujat mukavia. Koulutukseen kuului myös muutaman päivän reissu Lappiin, ja oli kiva päästä pienelle ''kesälomareissulle'', kun muuten ei ollut varaa lähteä minnekään koko kesänä. Joka viikko minäkin nuo työvoimakoulutukset selaan läpi, mutta sopivaa koulutusta ei vaan järjestetä. ICT-alalta työttömiksi jääneille on yleensä aina joku kurssi tulossa, mutta muille korkeakoulutetuille ei mitään. Toivottavasti saat sen toisen hakemasi koulutuspaikan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin sellainen koulutus olisi ollut kyseessä, kuten myös tämä toinen, jonka vastausta odottelen vielä. Tämän toisen koulutuksen infotilaisuudessa meitä toiveikkaita työttömiä oli yli 50, eivätkä kaikki mahtuneet sisällekään. Ja siihen päälle ne kaikki sadat hakijat, jotka eivät käyneet infossa. Raakaa on peli tälläkin saralla, kun vain 16 ihmistä otetaan mukaan.

      Niin, mitähän hyötyä sellaisesta harjoittelupaikasta varsinaisesti on, jos työnantaja ei oikeasti ole kiinnostunut/kykene tarjoamaan työpaikkaa koulutuksen jälkeen. Sehän siinä kai perustavanlaatuisena ajatuksena olisi takana, että pääsisi näyttämään kykyjään suoraan potentiaaliselle työnantajalle ja sitä kautta saisi jalkaa oven väliin.

      Poista

Olet sitten kohtalotoveri, onnellisesti työelämässä tai jotain muuta - osallistu ihmeessä keskusteluun!